Rizoto s červenou řepou

Ingredience:

(4 porce)
300 g červené řepy (2 - 3 ks)
200 g kuřecích prsou
1 cibule
300 g rýže
2 lžíce oleje
150 ml bílého vína
kousek zázvoru (2 - 3 cm)
sůl, pepř
sýr na posypání

Postup:

Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nakrájený zázvor. Přidáme nakrájenou sýrovou řepu a dusíme ji do měkka. Přidáme pepř, sůl a vodu dle potřeby.
Mezitím uvaříme rýži. Můžeme ji vařit i společně se řepou.
Na druhé pánvi osmažíme kuřecí kousky, které okořeníme.
K řepě přidáme uvařenou rýži a kuřecí kousky. Vše zalijeme vínem, chvíli vaříme a dochutíme.
Každou porci posypeme strouhaným sýrem.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept