Červená řepa na víně

Ingredience:

1 kg červené řepy
1 velká cibule
5 rajčat
200 g žampionů
200 ml vína
1 bujón bez glutamanu sodného
olivový olej
pepř, sůl

Postup:

Červenou řepu omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozčtvrtíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na rozpáleném oleji, k tomu přidáme žampiony nakrájené na plátky, víno, 200 ml vody, bujon a pepř. Chvíli dusíme. Pak přidáme spařená a oloupaná rajčata a červenou řepu. Chvíli dusíme, dochutíme a můžeme podávat. Nejlépe s rýži.
Červená řepa na víně je velmi dobrá.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo