Červená řepa pečená v alobalu

Červená řepa vždy překvapí svou sladkou chutí, upečte si tuto červenou krásku v troubě a v alobalu a pochutnejte si na ní. Kromě toho, že je červená řepa velmi chutná, je i zdravá. Následující recept na pečenou řepu v alobalu je opravdu snadný a výsledkem zaručeně ohromíte každého.

Ingredience:

4 menší červené řepy
mořská sůl
mletý pepř
palička česneku
lžíce olivového oleje
lžička octa Balsamico
větvička tymiánu
Na ozdobu: balkánský sýr nebo feta sýr
olivový olej
ocet Balsamico
čerstvý špenát, bazalka nebo rukola

Postup:

1. Červenou řepu pořádně omyjeme a osušíme (neloupeme ji).
2. Následně ji položíme na alobal, který rovnou umístíme na plech nebo pekáček s dostatečně velkými okraji, ať se dá přeložit.
3. Poté ji osolíme hrubozrnnou solí, přidáme čerstvě namletý pepř, olej a ocet. Přiložíme také větvičku tymiánu a česnek. Paličku česneku přepůlíme a obě půlky přiložíme k řepě.
4. Následně alobal řádně zabalíme, plech vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřáli na 200 °C a pečeme asi hodinu.
5. Po uvedené době pečení plech vytáhneme z trouby a alobal několikrát propíchneme, aby pečená červená řepa uvolnila páru.

6. Pak upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (stejně jako u carpaccia).
7. Na nakrájenou řepu nakapeme několik kapek oleje a octa, přidáme nakrájený sýr a vybranou zeleninu.

pečená červená řepa v alobalu

Pečenou řepu můžeme podávat s libovolným sýrem a zeleninou. Hodí se také jako dobrá příloha či obloha k obědu nebo večeři.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept