Červená řepa pečená v alobalu


Červená řepa vždy překvapí svou sladkou chutí, upečte si proto v troubě tuto červenou krásku v alobalu a pochutnejte si na ní. Kromě toho, že je červená řepa velmi chutná, je i zdravá. Následující recept na pečenou řepu v alobalu je opravdu snadný a výsledkem zaručeně ohromíte každého.

Ingredience:

4 menší červené řepy
mořská sůl
mletý pepř
palička česneku
lžíce olivového oleje
lžička octa Balsamico
větvička tymiánu
Na ozdobu: balkánský sýr nebo feta sýr
olivový olej
ocet Balsamico
čerstvý špenát, bazalka nebo rukola


Postup:

Červenou řepu pořádně omyjeme a osušíme (neloupeme ji).
Následně ji položíme na alobal, který rovnou umístíme na plech nebo pekáček s dostatečně velkými okraji, ať se dá přeložit.
Poté ji osolíme hrubozrnnou solí, přidáme čerstvě namletý pepř, olej a ocet. Přiložíme také větvičku tymiánu a česnek. Paličku česneku přepůlíme a obě půlky přiložíme k řepě.
Následně alobal pořádně zabalíme, plech vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřáli na 200°C a pečeme asi hodinu.
Po uvedené době pečení plech vytáhneme z trouby a alobal několikrát propíchneme, aby pečená červená řepa uvolnila pára.

Pak upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (stejně jako u carpaccia).
Na nakrájenou řepu nakapeme několik kapek oleje a octa, přidáme nakrájený sýr a vybranou zeleninu.

Pečenou řepu můžeme podávat s libovolným sýrem a zeleninou. Hodí se také jako dobrá příloha či obloha k obědu nebo večeři.

pečená červená řepa v alobalu


předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo