cervena-repa.cz

Vítejte na webu o červené řepě. Naleznete zde spoustu informací, zajímavostí a receptů.

Salát z červené řepy

Dejte si zdravý a dobrý salát z červené řepy.

Recept řepa s křenem

Chcete si dát červenou řepu s křenem?
Je zdravá, dobrá a jednoduchá.

Bramborový salát

Udělejte si netradiční ale dobrý bramborový salát.

Sterilovaná červená řepa

Udělejte si sterilovanou červenou řepu? Tady je recept.

Grilovaná řepa

Nevíte, co si ugrilovat? Vsaďte na řepu. Recept je tady na stránce.

Červená řepa s křenem


Ingredience:

4 kg červené řepy
2 l vody
500 ml jablečného octu
40 g soli
200 g cukru
lžíce fenyklu
křen (půl kořene)


Postup:

Červenou řepu očistíme, uvaříme ji do měkka a necháme vychladnout. Mezitím si na jemném struhadle nastrouháme křen. Připravíme si nálev: vaříme vodu s octem, solí, cukrem a fenyklem. Necháme projít varem a pak ho necháme lehce vychladnout. Po vychladnutí řepy řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme. Do sklenic dáváme střídavě vrstvu řepy a křenu. Nakonec vše zalijeme vlažným nálevem s nebo bez fenyklu.
Pokud chceme červenou řepu s křenem sterilovat, tak sterilujeme cca 20 minut při 80°C. Pokud nechceme, můžeme ji uchovávat v lednici až jeden měsíc, kde ji vložíme až bude studená.

salát z červené řepy



předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept