Červená řepa s křenem


Ingredience:

4 kg červené řepy
2 l vody
500 ml jablečného octu
40 g soli
200 g cukru
lžíce fenyklu
křen (půl kořene)


Postup:

Červenou řepu očistíme, uvaříme ji do měkka a necháme vychladnout. Mezitím si na jemném struhadle nastrouháme křen. Připravíme si nálev: vaříme vodu s octem, solí, cukrem a fenyklem. Necháme projít varem a pak ho necháme lehce vychladnout. Po vychladnutí řepy řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme. Do sklenic dáváme střídavě vrstvu řepy a křenu. Nakonec vše zalijeme vlažným nálevem s nebo bez fenyklu.
Pokud chceme červenou řepu s křenem sterilovat, tak sterilujeme cca 20 minut při 80°C. Pokud nechceme, můžeme ji uchovávat v lednici až jeden měsíc, kde ji vložíme až bude studená.

salát z červené řepy



předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept