Boršč z červené řepy


Ingredience:

300 g červené řepy
300 g hovězího masa
300 g vepřového masa
100 g mrkve
100 g petržele
300 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
200 g kysaného zelí
200 g smetany
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
kopr


Postup:

Nejprve uvaříme červenou řepu ve slupce a po ochlazení ji nakrájíme na kostičky. Pak na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a k ní přidáme maso nakrájené na kostky. Zprudka osmahneme a pak dusíme společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a solí. Dále osmažíme zeleninu nakrájenou na kostky. Až bude maso poloměkké přidáme k němu zeleninu a řepu. Dusíme. Ke konci přidáme kysané zelí a kopr. Boršč dochutíme kořením a česnekem.
Na talíři ozdobíme boršč smetanou a koprem. Tento recept je velice jednoduchý.
Boršč podáváme s chlebem nebo i bez něj.

bořšč



předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept