Červená řepa s cuketou a křenem

Ingredience:

2 kg červené řepy
1 kg cukety
křen
nálev:
2 l vody
500 ml jablečného octu
40 g soli
200 g cukru
lžíce fenyklu


Postup:

Červenou řepu omyjeme a vaříme ji i se slupkou doměkka. Poté ji oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu také oloupeme a nakrájíme na kostičky. Křen nastrouháme na jemno.
Připravíme si nálev, kdy svaříme vodu s octem, solí, cukrem a fenyklem. Necháme projít varem. Až bude nálev chladnější, tak ho scedíme.
Do sklenic dáváme vrstvy řepy, křenu a cukety. Vše zalijeme připraveným nálevem.
Červenou řepu s cuketou a křenem cca 25 minut při 80°C.

salát z červené řepy



předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept