Červená řepa s kuřecí náplní

Ingredience:

4 červené řepy
2 kuřecí prsíčka
2 lžíce oleje
sůl
cibule
1 smetana
100 ml zeleninového vývaru
5 lžic smetany
4 lžíce strouhanky
strouhaný parmazán

Postup:

Červenou řepu umyjeme a neoloupanou ji vaříme v lehce osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostky a osmažíme ji na rozpáleném oleji. K ní pak přidáme nakrájené kuřecí maso. Maso osolíme, opepříme a smažíme. Přilijeme k němu pak smetanu.
Řepu oloupeme a vydlabeme. Naplníme ji masem, strouhankou smíchanou s parmazánem a vložíme do pekáčku, do kterého dáme zeleninový vývar. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C deset minut.
Mezitím vydlabané kousky řepy vaříme s pěti lžícemi smetany. To vše rozmixujeme a dochutíme.
Červenou řepu s masem polijeme omáčkou a podáváme.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo