Kuřecí s omáčkou z červené řepy

Ingredience:

400 g kuřecích prsou
1 cibule
lžíce oleje
200 g červené řepy (2 ks)
lžíce octa
lžíce cukru
fenykl
2 lžíce smetany
voda
pepř, sůl

Postup:

Červenou řepu omyjeme a neoloupanou uvaříme doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a rozmixujeme nebo nadrobno nastrouháme.
Mezitím na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ke které pak přidáme nakrájené kuřecí maso. Maso lehce osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přilijeme k němu trošku vody. Dále přidáme trošku fenyklu, řepu, lžíci cukru a octu. Chvíli dusíme. Dle potřeby přilijeme další vodu. Až bude řepa prohřátá, přidáme k ní trošku smetany, promícháme a přivedeme k varu a dochutíme.
Kuřecí s omáčkou z červené řepy podáváme s rýži či těstovinami.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo