Nakládaná červená řepa

Ingredience:

1,5 kg červené řepy
100 g křenu
Nálev:
250 ml octu
1 l vody
lžička mletého pepře
lžička soli
3 bobkové listy
lžíce fenyklu
4 lžíce cukru

Postup:

Červenou řepu pořádně umyjeme a uvaříme do měkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme ji na kostičky.
Během chladnutí řepy si připravíme nálev. V octu rozmícháme pepř, sůl, cukr, přidáme k tomu bobkový list, fenykl a vodu. Dáme chvíli vařit. A pak necháme trošku vychladnout. Nálev můžeme dochutit dle vlastní chuti.
Nastrouháme křen na drobno.
Červenou řepu dáváme do čistých a suchých sklenic, prokládáme strouhaným křenem a zalijeme nálevem. Červenou řepu schováme nejlépe do lednice nebo ji můžeme ještě zavařit.
Nakládaná červená řepa chutná skvěle ke každému jídlu.

zavařená červená řepa



předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept