Nakládaná červená řepa

Ingredience:

1,5 kg červené řepy
100 g křenu
Nálev:
250 ml octa
1 l vody
lžička mletého pepře
lžička soli
3 bobkové listy
lžíce fenyklu
4 lžíce cukru

Postup:

1. Červenou řepu pořádně umyjeme a uvaříme do měkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme ji na kostičky.
2. Během chladnutí řepy připravíme nálev. V octu rozmícháme pepř, sůl, cukr, přidáme k tomu bobkový list, fenykl a vodu. Dáme na chvíli vařit. A pak necháme trošku vychladnout. Nálev můžeme dochutit dle vlastní chuti.
3. Poté nastrouháme křen na drobno.
4. Červenou řepu dáváme do čistých a suchých sklenic, prokládáme ho strouhaným křenem a zalijeme nálevem.
5. Červenou řepu schováme nejlépe do lednice nebo ji můžeme ještě zavařit (sterilujeme 20 minut při teplotě 80 C.

Nakládaná červená řepa chutná skvěle ke každému jídlu.

zavařená červená řepa
předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept