Nakládaná červená řepa

Ingredience:

1,5 kg červené řepy
100 g křenu
Nálev:
250 ml octu
1 l vody
lžička mletého pepře
lžička soli
3 bobkové listy
lžíce fenyklu
4 lžíce cukru

Postup:

Červenou řepu pořádně umyjeme a uvaříme do měkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme ji na kostičky.
Během chladnutí řepy si připravíme nálev. V octu rozmícháme pepř, sůl, cukr, přidáme k tomu bobkový list, fenykl a vodu. Dáme chvíli vařit. A pak necháme trošku vychladnout. Nálev můžeme dochutit dle vlastní chuti.
Nastrouháme křen na drobno.
Červenou řepu dáváme do čistých a suchých sklenic, prokládáme strouhaným křenem a zalijeme nálevem. Červenou řepu schováme nejlépe do lednice nebo ji můžeme ještě zavařit.
Nakládaná červená řepa chutná skvěle ke každému jídlu.

zavařená červená řepa



předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo