Nakládaná červená řepa
1,5 kg červené řepy
100 g křenu
Nálev:
250 ml octa
1 l vody
lžička mletého pepře
lžička soli
3 bobkové listy
lžíce fenyklu
4 lžíce cukru
1. Červenou řepu pořádně umyjeme a uvaříme do měkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme ji na kostičky.
2. Během chladnutí řepy připravíme nálev. V octu rozmícháme pepř, sůl, cukr, přidáme k tomu bobkový list, fenykl a vodu. Dáme na chvíli vařit. A pak necháme trošku vychladnout. Nálev můžeme dochutit dle vlastní chuti.
3. Poté nastrouháme křen na drobno.
4. Červenou řepu dáváme do čistých a suchých sklenic, prokládáme ho strouhaným křenem a zalijeme nálevem.
5. Červenou řepu schováme nejlépe do lednice nebo ji můžeme ještě zavařit (sterilujeme 20 minut při teplotě 80 C.
Nakládaná červená řepa chutná skvěle ke každému jídlu.
![zavařená červená řepa](/media/pix/zavarujemerepu.jpg)
předchozí recept | Přehled všech receptů | další recept |