Nutriční hodnoty syrové červené řepy na 100 g:
Energie: | 180 kJ (43 kcal) |
Sacharidy: | 9,56 g |
z toho cukry: | 6,76 g |
Bílkoviny: | 1,61 g |
Tuky: | 0,17 g |
Voda: | 87,58 g |
Vláknina: | 2,8 g |
Vitamín A: | 2 μg |
Vitamín B1: | 0,031 mg |
Vitamín B2: | 0,04 mg |
Vitamín B3: | 0,334 mg |
Vitamín B5: | 0,155 mg |
Vitamín B6: | 1,24 mg |
Kyselina listová: | 109 μg |
Vitamín C: | 4,9 mg |
Beta-karoten: | 20 μg |
Vitamín K: | 0,2 μg |
Vitamín E: | 0,04 mg |
Minerály
Vápník: | 16 mg |
Železo: | 0,8 mg |
Hořčík: | 23 mg |
Draslík: | 325 mg |
Fosfor: | 40 mg |
Zinek: | 0,35 mg |
Sodík: | 78 mg |
Měď: | 0,075 mg |
Mangan: | 0,329 mg |
Selen: | 0,7 μg |
Aminokyseliny obsažené v červené řepě
Tryptofan: | 19 mg |
Threonin: | 47 mg |
Isoleucin: | 48 mg |
Leucin: | 68 mg |
Lysin: | 58 mg |
Methionin: | 18 mg |
Cystin: | 19 mg |
Fenylalanin: | 46 mg |
Tyrosin: | 38 mg |
Valin: | 56 mg |
Arginin: | 42 mg |
Histidin: | 21 mg |
Alanin: | 60 mg |
Kyselina asparagová: | 116 mg |
Kyselina glutamová: | 428 mg |
Glycin: | 31 mg |
Proline: | 42 mg |
Serin: | 59 mg |
Cholin: | 6 mg |
Betain: | 128,7 mg |
Zdroj: USDA National Nutrient Database
Prozkoumejte rovněž její účinky a pozitivní vlastnosti.
Vyzkoušejte tyto recepty