Bábovka z červené řepy

Ingredience:

250 g červené řepy (1 - 2 ks)
200 g hladké mouky
80 g kakaa
1/2 kypřícího prášku
160 g cukru (nejlépe třtinového)
1 vanilkový cukr
3 vejce
180 ml oleje
50 g čokolády (není nutná)

Postup:

Řepu umyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Až vychladne, oloupeme ji a rozmixujeme nebo nastrouháme.
Smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a cukrem. Poté přidáme řepu, vejce a olej. Pořádně smícháme a nakonec přidáme na kousky nasekanou čokoládu.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme do ní těsto a pečeme při teplotě 180°C asi 40 minut.
I když bábovka z červené řepy je z řepy, tak to nikdo nepozná.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo