Grilovaná červená řepa
3 - 5 menších řep
několik stroužků česneku
větvička rozmarýnu (není nutné)
1 kávová lžička octa Balsamico
2 polévkové lžíce olivového oleje
mořská sůl (hrubě namletá)
mletý pepř
alobal
1. Neoloupanou řepu pořádně omyjeme a ubrouskem osušíme.
2. Přichystáme dostatečné množství alobalu, na který bulvy položíme.
3. K řepě přidáme česnek (můžeme, ale nemusíme ho oloupat) a rozmarýn.
4. Každou řepu pokapeme olejem a octem, osolíme a opepříme.
5. Alobal uzavřeme, aby tam nezůstal žádný otvor a dáme grilovat.
6. Grilujeme asi necelou hodinu, to záleží na velikosti.
7. Až budou hotové, otevřeme alobal, propíchneme je (uvolní se pára) a ještě teplé oloupeme a nakrájíme (na plátky, kostky, osminky atd.).
8. Můžeme podávat s kozím sýrem, chlebem nebo podle své chuti.
předchozí recept | Přehled všech receptů | další recept |