Pečená červená řepa s fetou

Ingredience:

400 g červené řepy
200 g fety
150 g čerstvého špenátu
mletý pepř
mořská sůl
čerstvý tymián
římský kmín
vinný ocet
olivový olej

Postup:

Oloupeme a omyjeme červenou řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu vyskládáme do olejem vymazaného pekáče. Řepu okořeníme pepřem, solí, kmínem a tymiánem. Pokapeme řepu olejem. Pekáč dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 40 - 50 minut než bude řepa téměř měkká. Pak ní přidáme listy čerstvého špenátu, sýr Feta nakrájený na kousky a pokapeme vše vinným octem. Řepu promícháme a pečeme tak 15 minut. Podáváme s masem a brambory, jen s brambory nebo jako samostatné jídlo.
Pokud nemáme Fetu, tedy ovčí sýr, můžeme použít třeba kozí sýr. Vždy se bude jednat o dobrůtku, která se jmenuje pečená červená řepa s Fetou.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo