Polévka ze zelí a červené řepy


Ingredience:

(4 porce)
2 červené řepy
polovina hlávky malého červeného zelí
1 cibule
2 klobásy (nejsou nutné)
bujón
bobkový list
nové koření
anýz
sůl
2 lžíce mouky


Postup:

Nakrájíme klobásky na kolečka a dáme je smažit. Přidáme k nim cibuli nakrájenou na kostky. K tomu přihodíme nakrouhané zelí a oloupanou červenou řepu nakrájenou na kostky. Přidáme koření, bujón a zalijeme vodou. Dusíme do měkka. Pak vše ještě dochutíme a zahustíme moukou. Na chuť můžeme ještě přidat pár prolisovaných stroužků česneku.
Červená řepa má velké využití v kuchyni, tady to jde vidět na receptu polévka ze zelí a červené řepy.

polévka z červené řepy



předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept