Bramborový salát s červenou řepou a olivami

Ingredience:

700 g červené řepy
500 g brambor
3 jarní cibulky
3 rajčata
3 stroužky česneku
100 g oliv
50 ml vinného octu
50 ml olivového oleje
50 ml vody
sůl
pepř
na drobno nasekaný koriandr

Postup:

Červenou řepu a brambory pořádně omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Ale vše zvlášť. Necháme vystydnout a oloupeme. Nakrájíme červenou řepy na kostky a dáme ji do mísy. Také brambory nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájíme na drobná kolečka a přihodíme je k řepě. Rajčata spaříme, odstraníme z nich slupku a semínka a nakrájíme je na kostky. K tomu přihodíme zcezené olivy. Na zálivku smícháme prolisovaný česnek, koriandr, sůl, pepř s octem, olejem a vodou. Salát pořádně promícháme se zálivkou, a dle chuti jej ještě dochutíme. Dáme jej na hodinu vychladit do lednice.
Tento netradiční bramborový salát s červenou řepou a olivami se hodí jak masu jako příloha, tak i samotný..

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo