Zapečená červená řepa se smetanou

Ingredience:

1 kg červené řepy
200 ml kysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy
olivový olej
100 g strouhaného eidamu
sůl
pepř

Postup:

Uvaříme neoloupanou červenou řepu v osolené vodě. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme ji na 1 - 2 cm tlusté plátky. Jednotlivé plátky vyskládáme do vymazané zapékací mísy, ty lehce posolíme, posypeme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Nalijeme na vrstvu smetanu a opakujeme ještě jednou celý postup. Na druhou vrstvu dáme smetanu, kterou posypeme strouhaným sýrem.
Červenou řepu dáme zapéct na 15 minut při 200 °C.
Červenou řepu se smetanou můžete jíst s chlebem nebo bez něj.

předchozí receptPřehled všech receptůdalší recept
jídlo


jídlo