Zapečená červená řepa se smetanou
Ingredience:1 kg červené řepy
200 ml kysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy
olivový olej
100 g strouhaného eidamu
sůl
pepř
Uvaříme neoloupanou červenou řepu v osolené vodě. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme ji na 1 - 2 cm tlusté plátky. Jednotlivé plátky vyskládáme do vymazané zapékací mísy, ty lehce posolíme, posypeme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Nalijeme na vrstvu smetanu a opakujeme ještě jednou celý postup. Na druhou vrstvu dáme smetanu, kterou posypeme strouhaným sýrem.
Červenou řepu dáme zapéct na 15 minut při 200 °C.
Červenou řepu se smetanou můžete jíst s chlebem nebo bez něj.
předchozí recept | Přehled všech receptů | další recept |